التخطي إلى المحتوى الرئيسي

The easiest and fastest way to make lentil soup اسهل واسرع طريقة عمل شوربة العدس

طريقة عمل شوربة العدس

Lentil Soup Lentil soup is one of the most important basic dishes that must be eaten with the onset of winter, as it is one of the foods that give a person a feeling of energy and warmth, and in this article we will present the most famous and fastest ways to prepare yellow lentil soup.


Preparation time:

10 minutes Cooking time: 35 minutes Quantity: 5 persons Level: Easy


the ingredients

A cup of yellow lentils.

 One onion, medium size.

2 medium-sized potatoes.

Three large carrots.

A teaspoon of cumin.

Five cups of boiling water.

 Pinch of salt and black pepper.

Half a teaspoon of turmeric.

How to prepare

Clean the lentils from impurities, and then wash them well. Cut the peeled potatoes into squares. Cut the peeled carrots into squares. Chop the onion after peeling it. Put the saucepan on the fire after adding the oil to it, then stir the lentils, potatoes, carrots, and onions. Add boiling water to the saucepan to boil all ingredients for 45 minutes. Mix all ingredients on a blender. Add salt to the soup, black pepper, a little turmeric and cumin, and put the ingredients on the fire for five minutes. Lentils with acid preparation time

طريقة عمل شوربة العدس

شوربة العدس تعتبر شوربة العدس من أهم الأطباق الأساسية التي لابد من تناولها مع دخول فصل الشتاء، فهي من الأطعمة التي تمنح الشخص الشعور بالطاقة والدفء، وفي هذا المقال سنقدّم أشهر الطرق المميزة وأسرعها في تحضير شوربة العدس الأصفر. 


مدة التحضير: 

10 دقائق مدة الطهي : 35 دقيقة الكمية: 5 أشخاص المستوى : سهل


المكونات 

كوب من العدس الأصفر.

 بصلة واحدة متوسطة الحجم. 

حبّتان من البطاطا، متوسّطة الحجم. 

ثلاث حبّات من الجزر، كبير الحجم. 

ملعقة صغيرة من الكمون. 

خمسة أكواب من الماء المغلي.

 رشة من الملح و الفلفل الأسود. 

نصف ملعقة صغيرة من الكركم. 

طريقة التحضير 

نقّي العدس من الشوائب ومن ثم اغسليه جيّداً. قطّعي حبّات البطاطا بعد تقشيرها إلى مربّعات. قطّعي حبّات الجزر بعد تقشيرها إلى مربّعات. افرمي البصل بعد تقشيره. ضعي القدر على النّار بعد إضافة الزّيت إليه، ثمّ قلّبي العدس، والبطاطا، والجزر، والبصل. أضيفي الماء المغلي على القدر لسلق جميع المكوّنات لمدّة 45 دقيقة. اخلطي جميع المكوّنات على الخلّاط. أضيفي الملح للشوربة، والفلفل الأسود، والقليل من الكركم والكمون، وضعي المكوّنات على النّار لمدّة خمس دقائق. العدس بحامض مدّة التحضير

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اسرار طريقه عمل الكريب بشكل جديد مع الشيف مصطفى

  ادعمونا# لكى نستمر برنامج تعليمى يهدف لتعليم تقديم# الشيف مصطفى# تابعونا فى برنامج الطبخ تكات وحركات الاكل على اصوله مثل المطاعم مع الشيف مصطفى